Kantojyrsintä viimeistelee pihapiirin

Kannon poisto kantojyrsimellä on nopea tapa siistiä piha

Tämäkin kanto olisi helppo poistaa kantojyrsimellä!Kaadetuista puista jää aina jäljelle kantoja, jotka harvemmin ovat toivottuja tai sopivat paikoilleen jätettäväksi. Kanto lahoaa hitaasti, joten etenkin yhtään häiritsevämmän kannon kanssa ei kannata jäädä odottelemaan, että luonto hoitaa homman – poistetusta puulajista riippuen sitkeämpi kanto saattaa jopa alkaa kasvattamaan uutta kasvustoa. Kaikki kannot eivät myöskään sammaloidu kauniiksi elementiksi tai kuivu jakkaraksi, vaan mätänevä ja sieniä kasvava kanto pilaa pihan ja voi alkaa houkutella hyönteisiä paikalle.

Kantojyrsintä vai kannon hävittäminen itse?

Kannot voi toki poistaa itsekin useilla eri menetelmillä. Tarjolla on perinteisen lapiolla tai kaivinkoneella kannon ja juurakon ylöskaivamisen lisäksi erilaisia kemikaaleja nopeuttamaan lahoamisprosessia, mutta maaperän mylläys on raskasta ja lahotusaineiden vaikutus on paitsi hidasta, ne voivat vaikuttaa myös ympäristöön negatiivisesti. Kaikkia tee-se-itse -vaihtoehtoja yhdistää hidas projekti ja se, että ne vaativat rutkasti sitkeyttä tekijältään.

Mikäli pihasta kaadetaan puita tai ongelmapuista jää jäljelle häiritseviä kantoja, voimme poistaa kannot nopeasti ja tehokkaasti kantojyrsimellä, jotta pääset nauttimaan raivatusta alueesta kokonaisuudessaan. Kantojyrsin mahdollistaa kannon poistamisen hyvin tarkasti – laadukas kalusto ja kokemuksen tuoma ammattitaito varmistaa, että kaadetusta puusta ei jää jäljelle muuta kuin monikäyttöistä puurouhetta.

Kantojyrsintä tarjoaa lukuisia hyötyjä:

  • Kantojyrsin pääsee ketterästi ja ympäristöä vahingoittamatta hankaliinkin paikkoihin.
  • Kanto jyrsitään puurouheeksi, joka voidaan uudelleenkäyttää.
  • Koska kanto jyrsitään paikan päällä, säästät kannon hävityskuluissa.
  • Kantojen jyrsintä ei vaadi kannon ylöskaivamista juurineen, jolloin kantoja voidaan poistaa myös esimerkiksi rakennusten läheltä.

Jäikö ison kannon poistosta kuoppa? Ei hätää!

Etenkin iso ja vanha puu kasvattaa maan alle hyvin mittavan juurakon, joka voi olla paksua, syvällä ja laajalle levittäytynyttä. Juuriston haastavuus vaihtelee puun iän lisäksi puulajin ja kasvuolojen mukaan. Näin ollen ison kannon poisto jättää aina kuopan, myös silloin kun kanto poistetaan kantojyrsimellä. Juurakon riittävä poisto ennaltaehkäisee uusien vesojen kasvamista; etenkin hedelmäpuut ja lehtipuut ovat innokkaita aloittamaan uuden kasvamisen vanhoista juurista. Aivan täydellisesti juuristoa ei kuitenkaan ole tarpeen kaivaa esiin, osan voi jättää lahoamaan maaperään.

Mikäli poistetusta kannosta jäävä rouhe ei riitä täyttämään kuoppaa, saat kauttamme helposti myös täyttömaata. Haluamme varmistaa, että jälkeemme jää aina mahdollisimman siisti piha.

Meiltä onnistuu kannon hävittämisen lisäksi myös puiden kaato

Kun pihassa on ongelmapuu, tonttia täytyy siistiä rakennustöiden edestä tai pieni raivaus on muuten vain ajankohtaista, voit tilata koko palvelun puun kaadosta kannon jyrsintään kätevästi samasta paikasta. Lue lisää pihapuiden ja ongelmapuiden kaadosta!

 

Miemalantie 56

13430 Hämeenlinna

Markku Huostila

040 062 7099

Ota yhteyttä!

Toimimme kaupungeissa Hämeenlinna, Turku, Jämsä, Lahti, Kouvola ja Helsinki.

Sopimuksen mukaan tulemme myös muualle ympäri Suomen, ota siis yhteyttä myös mainittujen kaupunkien ulkopuolelta!