Kantojyrsintä viimeistelee pihapiirin

Kannon poisto kantojyrsimellä on nopea tapa siistiä piha

Tämäkin kanto olisi helppo poistaa kantojyrsimellä!Kaadetuista puista jää aina jäljelle kantoja, jotka harvemmin ovat toivottuja tai sopivat paikoilleen jätettäväksi. Kanto lahoaa hitaasti, joten etenkin yhtään häiritsevämmän kannon kanssa ei kannata jäädä odottelemaan, että luonto hoitaa homman – poistetusta puulajista riippuen sitkeämpi kanto saattaa jopa alkaa kasvattamaan uutta kasvustoa. Kaikki kannot eivät myöskään sammaloidu kauniiksi elementiksi tai kuivu jakkaraksi, vaan mätänevä ja sieniä kasvava kanto pilaa pihan ja voi alkaa houkutella erilaisia hyönteisiä paikalle.

Puunkaadon yhteydessä kannattaa joko tilata metsuri jolla on kantojyrsin, tai jos puu kaadetaan itse, etsiä paikallinen tekijä kannon poistoon. Kantojyrsin on kaikista nopein, tehokkain ja siistein tapa poistaa kanto, kannon koosta riippumatta. MH-kanto jyrsii kannot ammattitaidolla Hämeenlinnan, Forssan, Hyvinkään ja Riihimäen alueella.

Kantojen jyrsintää alueella Hämeenlinna, Forssa, Hyvinkää ja Riihimäki – MH-kannolta

Teemme kantojyrsinnät ja kaadamme puut pääsääntöisesti seuraavalla alueella: Hämeenlinna, Forssa, Hyvinkää ja Riihimäki – tulemme mielellämme kaatamaan puut ja poistamaan kannot vaativistakin kohteista.

Miten kantojyrsintä tehdään?

 

 • Pitkät kannot sahataan ensin moottorisahalla
 • Kantojen ympäriltä poistetaan ylimääräiset aineet
 • Kanto jyrsitään kantojyrsimellä hakkeeksi, myös pintajuurien poisto onnistuu
 • Jos hake ei riitä täyttämään jyrsinnästä tulevaa kuoppaa, saat kauttamme myös täyttömaata. Varmistamme että jälkeemme jää aina siisti piha

Kuinka paljon kantojyrsintä maksaa?

Kantojyrsinnän hinta määräytyy pääsääntöisesti kantojen koon ja määrän perusteella. Antamalla meille mahdollisimman tarkat tiedot kantojen koosta ja määrästä, sitä tarkemman hinta-arvion pystymme antamaan!

Hintaan voivat vaikuttaa edellisten lisäksi mm. kannon ikä, puulaji sekä kantoa ympäröivä maasto. Kantojyrsinnälle ei näin ole olemassa yhtä tiettyä määritettyä hintaa vaan hinta määräytyy aina tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä ja voimme mahdollisuuksien ja tietojen mukaan antaa sinulle kustannusarvion.

Huomioithan, että yksityishenkilönä voit hyödyntää kantojyrsinnässä myös kotitalousvähennystä. Voit lukea lisätietoja kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.

Kantojyrsintä vai kannon hävittäminen itse?

Kannot voi toki poistaa itsekin useilla eri menetelmillä. Tarjolla on perinteisen lapiolla tai kaivinkoneella kannon ja juurakon ylöskaivamisen lisäksi erilaisia kemikaaleja nopeuttamaan lahoamisprosessia, mutta maaperän mylläys on raskasta ja lahotusaineiden vaikutus on paitsi hidasta, ne voivat vaikuttaa myös ympäristöön negatiivisesti. Kaikkia tee-se-itse -vaihtoehtoja yhdistää hidas projekti ja se, että ne vaativat rutkasti sitkeyttä tekijältään.

Harvoin omatoiminen kannon poisto on nopeaa, tai lopputulos hyvä. Mikäli pihasta kaadetaan puita tai ongelmapuista jää jäljelle häiritseviä kantoja, voimme poistaa kannot nopeasti ja tehokkaasti kantojyrsimellä, jotta pääset nauttimaan raivatusta alueesta kokonaisuudessaan. Kantojyrsin mahdollistaa kannon poistamisen hyvin tarkasti – laadukas kalusto ja kokemuksen tuoma ammattitaito varmistaa, että kaadetusta puusta ei jää jäljelle muuta kuin monikäyttöistä puurouhetta.

Kantojyrsinnän hyödyt:

 • Kantojyrsin pääsee ketterästi ja ympäristöä vahingoittamatta hankaliinkin paikkoihin.
 • Kanto jyrsitään puurouheeksi, joka voidaan uudelleenkäyttää.
 • Koska kanto jyrsitään paikan päällä, säästät kannon hävityskuluissa.
 • Kantojen jyrsintä ei vaadi kannon ylöskaivamista juurineen, jolloin kantoja voidaan poistaa myös esimerkiksi rakennusten läheltä.
 • Kantojyrsin pystyy tuhoamaan myös pintajuuria, jotta ne eivät jää haittaamaan esimerkiksi nurmikonleikkuuta.
 • Lahoava kanto ei ole mukava näky silmille
 • Jyrsinnän jälkeen kannon paikalle voidaan istuttaa nurmikkoa, uusi puu tai mitä ikinä keksitään
 • Autolla on helppo osua autoteiden tai parkkipaikkojen lähellä oleviin kantoihin

Ison kannon poistosta jäi kuoppa? Ei hätää!

 

Etenkin iso ja vanha puu kasvattaa maan alle hyvin mittavan juurakon, joka voi olla paksua, syvällä ja laajalle levittäytynyttä. Juuriston haastavuus vaihtelee puun iän lisäksi puulajin ja kasvuolojen mukaan. Näin ollen ison kannon poisto jättää aina kuopan, myös silloin kun kanto poistetaan kantojyrsimellä. Juurakon riittävä poisto ennaltaehkäisee uusien vesojen kasvamista; etenkin hedelmäpuut ja lehtipuut ovat innokkaita aloittamaan uuden kasvamisen vanhoista juurista. Aivan täydellisesti juuristoa ei kuitenkaan ole tarpeen kaivaa esiin, vaan osan voi jättää lahoamaan maaperään. Useimmissa tapauksissa riittää, että pintajuuria jyrsitään sen verran, etteivät ne haittaa esteettömyyttä tai nurmikon leikkuuta.

 

Mikäli poistetusta kannosta jäävä rouhe ei riitä täyttämään kuoppaa, saat kauttamme helposti myös täyttömaata. Haluamme varmistaa, että jälkeemme jää aina mahdollisimman siisti piha.

 

Meiltä onnistuu kannon hävittämisen lisäksi myös puiden kaato

Kun pihassa on ongelmapuu, tonttia täytyy siistiä rakennustöiden edestä tai pieni raivaus on muuten vain ajankohtaista, voit tilata koko palvelun puun kaadosta kannon jyrsintään kätevästi samasta paikasta. Lue lisää pihapuiden ja ongelmapuiden kaadosta!

Miemalantie 56

13430 Hämeenlinna

Markku Huostila

Ota yhteyttä!

Toimimme kaupungeissa Hämeenlinna, Riihimäki, Forssa ja Hyvinkää

Sopimuksen mukaan tulemme myös muualle ympäri Suomen, ota siis yhteyttä myös mainittujen kaupunkien ulkopuolelta!