Raivaus turvallisesti ja tehokkaasti

Myrskytuhojen raivaus on yksi vaarallisimmista metsätöistä

Myrskyn tuivertaessa voi kärsiä puu jos toinenkin, joko kokonaan kaatuen tai pahasti vaurioituen. Etenkin pahasti rungoltaan vaurioituneet tai toisiaan vasten kaatuneet puut ovat vaarallisia, sillä ne voivat rysähtää poikki koska tahansa. Myrskytuhojen raivaus onkin ammattilaiselle jätettävää työtä, jossa täytyy tietää tarkkaan, kuinka toimitaan missäkin tilanteessa. Erikoisosaaminen raivustyöstä mahdollistaa vaurioituneiden, kallistuneiden tai toista puuta vasten konkeloon taipuneiden puiden turvallisen poistamisen ilman henkilö-, ympäristö- ja rakennusvahinkoja. Myrskyn kaatamat puut muodostavat toistensa ja maaston kanssa voimakkaita, arvaamattomia jännitystiloja, jotka täytyy purkaa turvallisesti ja riskit tunnistaen. Puun kunnosta riippuen etenkin metsästä raivattavat tuhopuut voivat edelleen olla kelvollisia jatkojalostukseen ja käyttöön esimerkiksi selluksi ja energiapuuksi. Tämä kuitenkin vaatii ripeitä toimia, että raivattu puu ehtii tehtaalle määräajassa.

Älä kaada tuhopuita itse, vaan odota ammattilaista

Jos myrskytuuli kaataa tai vaurioittaa puita, on tuhopuiden raivaus ja harvennus lähtökohtaisesti puiden omistajan vastuulla. Kotipihaan tai mökin pihaan myrskyssä kaatuvat puut ovat riski niin alueen käyttäjille, rakennuksille kuin esimerkiksi sähkölinjoillekin – etenkin vain kallistuneet tai rungostaan murtuneet puut voivat kaatua yllättäen. Tilaa mahdollisimman nopeasti ammattimetsuri paikalle arvioimaan, miten raivaus ja harvennus pystytään tekemään turvallisesti ja ilman lisävahinkoja.

Mikäli kohtaat tielle kaatuneen puun, voit ilmoittaa siitä Tieliikennekeskukseen Tienkäyttäjän linjalle, josta järjestetään tien turvallinen raivaus. Sähkölinjoille kaatuneiden puiden raivaukseen tarvitaan lisäksi myös sähköalan ammattilainen, jotta sähkötapaturmat pystytään ehkäisemään.

Myrskytuhoraivaus nopeasti, tehokkaasti ja ennen kaikkea turvallisesti

Meillä on paljon kokemusta ja osaamista ongelmapuiden kaadosta, mikä tekee myös myrskytuhojen raivaamisesta turvallisempaa. Teemme myrskytuhoraivaukset nopeasti ja tehokkaasti, jotta pihapiiri säilyy turvallisena ja tieliikenneyhteydet saadaan palautettua toimintaan. Raivaamme myös metsäalueita tarvittaessa. Myrskytuhojen raivaukseen kuuluu turvallisen raivausjärjestyksen arviointi, vaurioituneiden ja kaatuneiden puiden kaato sekä loppusiivous, kuten runkojen pois siirto ja kantojen jyrsintä halutessanne.

Työskentelemme Hämeenlinnassa, Turussa, Jämsässä, Lahdessa, Kouvolassa, Helsingissä ja näiden kaupunkien ympärillä. Tulemme tarvittaessa kuitenkin apuun myös muihin kaupunkeihin ympäri Suomen – ota yhteyttä ja kerro lisää raivausta tarvitsevasta alueesta, niin katsotaan voisimmeko olla avuksi!

Miemalantie 56

13430 Hämeenlinna

Markku Huostila

040 062 7099

Ota yhteyttä!

Toimimme kaupungeissa Hämeenlinna, Turku, Jämsä, Lahti, Kouvola ja Helsinki.

Sopimuksen mukaan tulemme myös muualle ympäri Suomen, ota siis yhteyttä myös mainittujen kaupunkien ulkopuolelta!