Raivaus ja ongelmapuun kaato

Puiden kaato ja raivaus pahastakin paikasta

Teemme puiden kaadot, raivaukset ja muut metsätalouden työt Hämeenlinnassa ja ympäryskunnissa. Tarjoamme kokonaisvaltaisen palvelun: kaadamme puut turvallisesti, jyrsimme kannot pois, autamme tarvittaessa täyttömaan hankinnassa ja työmaan viimeistelee risujen ja leikkuujätteiden siivous mikäli asiakkaillamme ei ole niille käyttöä. Perinteisten metsurivälineiden lisäksi kalustossamme olevat kourasaha ja kantojyrsin mahdollistavat työskentelyn myös kohteissa, joissa tarvitaan järeämpiä työvälineitä.

Ongelmapuiden kaato ja raivaus kannattaa jättää ammattilaiselle

Raivaus ja ongelmapuun kaato Hämeenlinnasta käsin lukuisiin muihin lähikuntiin.Puun kaato voi tulla ajankohtaiseksi monesta syystä: kenties puu varjostaa pihaa ikävästi tai vie kasvualaa muilta pihan kasveilta. Toisinaan puusta voi kuitenkin tulla ongelmapuu, jonka kaato on välttämätön toimenpide pihapiirin käyttäjien ja rakennusten turvallisuuden takaamiseksi. Puiden kuntoa on syytä tarkkailla, jotta mahdolliset ongelmapuut voi tunnistaa riittävän varhain. Ongelmapuuksi voidaan katsoa myös ylisuuri puu joka on rakennusten, sähkölinjojen tai teiden läheisyydessä.

Puun kunnon tarkkailun lisäksi on hyvä tehdä kovan tuulen tai myrskyn jälkeen pihapiirin puiden silmämääräinen läpikäynti, vaikka puita ei olisikaan kaatunut. Kova tuuli voi aiheuttaa vahinkoja terveidenkin puiden runkoihin, jolloin on tärkeä arvioida, onko ongelmapuun kaato suositeltavaa tai jopa välttämätöntä riskien minimoimiseksi.

Kuinka tunnistan ongelmapuun?

Ongelmapuu voi olla myrskyssä rakenteellisesti vaurioitunut terve puu, tai ongelmapuussa voi olla puun terveyttä hitaasti heikentäviä sairauksia. Puiden kuntoa arvioidessa on hyvä kiinnittää huomiota näihin kolmeen seikkaan:

  1. Lehtikato. Lehtikato voi olla merkki puun ikääntymisestä tai vaurioitumisesta, jotka pidemmän päälle voivat tehdä puusta vaarallisen etenkin pihapiirissä.
  2. Neulaskato. Havupuiden neulaskato on lehtikadon tapaan merkki havupuun ikääntymisestä tai vaurioitumisesta.
  3. Pakuritauti ja/tai kääpäkasvusto. Jos puiden rungoissa alkaa esiintyä pakurikääpää tai muita kääpäkasvustoja, niiden kunto on syytä arvioituttaa mahdollisimman nopeasti. Etenkin pakurikääpä lahottaa lehtipuita käyttökelvottomiksi ja jopa vaarallisiksi.

Puun kaadon hinta selviää ilmaisella arvioinnilla

Jos havaitset pihapiirin puissa jonkin edellä mainituista oireista, ota yhteyttä asiantuntijaan mahdollisimman pian! Ongelmapuiden asiantuntija tekee puun kunnon arvioinnin ja osaa antaa suosituksen siitä, tarvitseeko puu poistaa kokonaan. Kun haluat varmistua puuston kunnosta tai poistattaa mahdolliset ongelmapuut, tulemme tekemään ilmaisen kuntoarvion. Samalla käynnillä pystymme kartoittamaan, miten puunkaato ja raivaus onnistuu teidän tontilla mahdollisimman turvallisesti ja hyvällä lopputuloksella.

Voit tilata MH-Kannolta ilmaisen arvioinnin, kun haluat varmistua puuston kunnosta tai poistattaa mahdolliset ongelmapuut. Samalla pystymme kartoittamaan, miten puunkaato ja raivaus onnistuu teidän tontilla mahdollisimman hyvin. Palveluihimme kuuluu myös kannon jyrsintä, mikä jättää raivatusta pihasta siistin ja esteettömän.

Puiden kaadot ja kuntokartoitukset Hämeenlinnassa, Turussa, Jämsässä, Lahdessa, Kouvolassa ja Helsingissä

 

Miemalantie 56

13430 Hämeenlinna

Markku Huostila

040 062 7099

Ota yhteyttä!

Toimimme kaupungeissa Hämeenlinna, Turku, Jämsä, Lahti, Kouvola ja Helsinki.

Sopimuksen mukaan tulemme myös muualle ympäri Suomen, ota siis yhteyttä myös mainittujen kaupunkien ulkopuolelta!