Raivaus ja puunkaato Hämeenlinna ja lähikunnat

Puiden kaato ja raivaus pahastakin paikasta

Teemme puiden kaadot, raivaukset ja muut metsätalouden työt Hämeenlinnassa ja ympäryskunnissa. Tarjoamme kokonaisvaltaisen palvelun: hoidamme risut ja muut leikkuujätteet pois työmaalta, mikäli asiakkaillamme ei ole niille käyttöä. Kalustoomme kuuluvat perinteisten metsurivälineiden lisäksi kourasaha ja kantojyrsin, joiden ansiosta voimme palvella myös niissä tapauksissa, joissa tarvitaan järeämpiä työvälineitä.

 

Ongelmapuiden kaato ja raivaus

Puun kaato voi tulla ajankohtaiseksi monesta syystä: kenties puu varjostaa pihaa ikävästi tai vie kasvualaa muilta pihan kasveilta. Toisinaan puun kaato on välttämätön toimenpide pihapiirin käyttäjien turvallisuuden ja rakennusten takaamiseksi.

Puiden kuntoa on syytä tarkkailla, jotta mahdolliset ongelmapuut voi tunnistaa riittävän varhain. Etenkin kovempien tuulien ja myrskyjen jälkeen pihapiirin puut on hyvä käydä silmämääräisesti läpi, vaikka kaatuneita puita ei löytyisikään. Kovat tuulet ovat voineet aiheuttaa vahinkoja terveidenkin puiden runkoihin. Tällöin on tärkeää arvioida, onko puun kaato suositeltavaa tai jopa välttämätöntä.

 

Kuinka tunnistan ongelmapuun?

Puiden kuntoa arvioidessa on hyvä kiinnittää huomiota kolmeen seikkaan, joiden perusteella voit tunnistaa ongelmapuun:

  1. Lehtikato. Lehtikato voi olla merkki puun ikääntymisestä tai vaurioitumisesta, jotka pidemmän päälle voivat tehdä puusta vaarallisen etenkin pihapiirissä.
  2. Neulaskato. Havupuiden neulaskato on lehtikadon tapaan merkki havupuun ikääntymisestä tai vaurioitumisesta.
  3. Pakuritauti ja/tai kääpäkasvusto. Jos puiden rungoissa alkaa esiintyä pakurikääpää tai muita kääpäkasvustoja, niiden kunto on syytä arvioituttaa mahdollisimman nopeasti. Etenkin pakurikääpä lahottaa lehtipuita käyttökelvottomiksi ja jopa vaarallisiksi.

 

Pyydä ilmainen ongelmapuiden arviointi – puunkaato ja raivaus Hämeenlinna sekä lähialueet

Jos havaitset pihapiirin puissa jonkin edellä mainituista oireista, ota yhteyttä asiantuntijaan mahdollisimman pian! Asiantuntija arvioi tilanteen ja määrittää, tarvitseeko puu poistaa kokonaan. Voit tilata MH-Kannolta ilmaisen arvioinnin, kun haluat varmistua puuston kunnosta tai poistattaa mahdolliset ongelmapuut. Samalla pystymme kartoittamaan, miten puunkaato ja raivaus onnistuu teidän tontilla mahdollisimman hyvin. Tilaa ilmainen arviointi täältä!

 

Miemalantie 56

13430 Hämeenlinna

Markku Huostila

040 062 7099

Ota yhteyttä!